akp deri me 27 shkurt
mbpzhr 2018
valamobile
Fillimi / Institucionet / KOSOVA E HUNGARIA NËNSHKRUAN MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI PËR IMPLEMENTIMIN E ITS-IT

KOSOVA E HUNGARIA NËNSHKRUAN MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI PËR IMPLEMENTIMIN E ITS-IT

Ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj dhe Zolltan Varga, Kryeshefi Ekzekutiv i Shërbimit të Pagesave Kombëtare të Taksave në Hungari, të enjten nënshkruan marrëveshjen për bashkëpunim mes Kosovës dhe Hungarisë në implementimin e projektit të Sistemit Inteligjent të Transportit (ITS). Ky projekt do të ketë kosto prej 5 milionë euro, shumë kjo që Kosovës i jepet nga shteti i Hungarisë në formë të kredisë së butë. Sistemi Inteligjent i Transportit do të ofrojë menaxhim të rrugëve njëjtë sikurse në vendet evropiane. Ky sistem do të ndihmojë në kontrollin dhe mbikëqyrjen e automjeteve në rrugët nacionale dhe autostrada, si dhe në identifikimin e kundërvajtësve në trafikun rrugor. Me vendosjen e tarifave rrugore në të ardhmen, ky sistem mundëson procedimin të gjitha pagesave dhe monitorimin e shfrytëzuesve të rrugëve. I pari i MI-së Pal Lekaj, pas nënshkrimit të kësaj marrëveshje deklaroi se kjo marrëveshje mes Kosovës dhe Hungarisë është vazhdimësi e projekteve që janë duke u realizuar me bashkëpunim reciprok mes dy vendeve. Ministri Lekaj tha se implementimi i këtij projekti do të fillojë në pranverën e vitit të ardhshëm, me vendosjen e portave në pikat kufitare dhe në pikat më të ndjeshme në rrugët nacionale dhe autostrada.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Ferizajt, Agim Aliu takoi veteranët e hendbollit ferizajas, bisedohet për turneun e nesërm të veteranëve në hendboll

Kryetari i Komunës së Ferizajt, Agim Aliu ka pritur në zyrën e tij një grup ...