leoni

Jakup Krasniqi

Krasniqi flet për hapat e opozitës pas mbledhjes së nënshkrimeve për rrëzimin e Qeverisë

Nisma për Kosovën ka siguruar 41 nënshkrime të deputetëve dhe tashmë i ka votat e mjaftueshme që mund ta dërgojë në Kryesinë e Kuvendit mocionin e mosbesimit ndaj Qeverisë Mustafa. Kryetari i Këshillit Kombëtar të Nismës për Kosovën, Jakup Krasniqi, në një prononcim për Gazetën “Monitor” ka thënë se mocioni për rrëzimin e Qeverisë do të dorëzohet në Kuvend të hënën. Mbledhjen e 41 nënshkrimeve për rrëzimin e Qeverisë, Krasniqi e ka quajtur këtë si suksesi i parë i kësaj nisme, ndërsa suksesi i dytë do të varet nga deputetët e tjerë të Kuvendit të Kosovës. Krasniqi ka theksuar se për rrëzimin e Qeverisë duhet të jetë dakord shumica e thjesht e deputetëve. “Duhet të bisedojnë, kryetari me deputetët por shpresoj që ka e hëna të ishte kërkesa e dorëzuar për seancë. Mosbesimi shprehet në shumicën e thjesht të deputetëve. Ky është suksesi i parë i nismës së mocionit, mendoj se ne këtë e kemi arritur. Kurse suksesi i dytë mendoj se varet nga deputetët tjerë, sepse ky është edhe interes i qytetarëve. Kjo Qeveri nuk është e gatshme të merr asnjë vendim të rëndësishëm për vendin”, ka thënë Krasniqi. Ndërsa në rregulloren e Kuvendit thuhet se mocioni duhet të vihet në rend dite jo më vonë se pesë ditë dhe jo më herët se dy ditë nga dita e parashtrimit të tij. Që të arrihet qëllimi i mocionit për rrëzimin e Qeverisë, ai duhet të merr shumicën e votave të të gjithë deputetëve të Kuvendit të Kosovës. E në rast se mocioni i mosbesimit votohet për Qeverinë në tërësi, atëherë Qeveria konsiderohet në dorëheqje.

Kontrolloni gjithashtu

Sot është një ditë e jashtëzakonshme, që nuk ishte menduar më parë, tha kryeministri, Edi Rama, në Samitin BE-Ballkani Perëndimor

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit amerikan, Donald Trump

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka reagar lidhur me atentatin kundër, ish kryetarit, Donald Trump, …