Brickos

Kryeministri Rama ka drejtuar ktitika nga ndotësve më të mëdhenjë të mjedisit

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka drejtuar kritika nga ndotësve më të mëdhenj të mjedisit në botë. Gjatë fjalimit në Samitin Botëror të Veprimit për Klimën COP 28, ai theksoi se ndotësit e mëdhenj bëjnë maksimumin për të na dhënë leksione, por jo për t’u ndalur vetë. “Vendi ynë synon të bëhet lider energjetik në rajon dhe eksportues neto energjie deri ne 2030, por  Shqipëria është një prej vendeve të rralla që nuk ka emetime të dioksidit të karbonit nga prodhimi i energjisë” theksoi në mes tjerash kryeministri i Shqipërisë” theksoi kryeministri, Edi Rama. Ai ua kujtoi më tutje të pranishmëve në këtë samit se barra më e madhe e aksionit për klimën vazhdon të bjerë në mënyrë shpërpjesëtimore në shpatullat e vendeve në zhvillim, pavarësisht kontributit tonë minimal në këtë krizë ndërkohë që ndotësit e mëdhenj bëjnë maksimumin e tyre për të na dhënë leksione, por jo për t’u ndalur vetë.

Kontrolloni gjithashtu

Xhavit Haliti

Xhavit Haliti: Albin Kurti mendon që zgjedhjet të mbahen në korrik, për shkak të ardhjes së emigrantëve nga Diaspora

Deputeti i PDK-së, Xhavit Haliti, gjatë një debati televiziv ka deklaruar se kryeministri Albin Kurti …