Kryetarja e Gjykatës Speciale, Trendafilova, i frikësohet mundësisë së pengimit të gjykatës nga institucionet e Kosovës

Kryetarja e Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, i bëri paralajmërimin e fundit Nasim Haradinajn për “shkelje të rregullave”

Kryetarja e Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova, ka lëshuar paralajmërimin e fundit për Nasim Haradinajn, duke kërkuar që t’i respektojë të gjithat kushtet e përcaktuara në vendimin e lëshuar në dhjetorin e vitit të kaluar. Më 13 qershor 2024, kryetarja, Ekaterina Trendafilova, i bëri paralajmërimin përfundimtar Nasim Haradinajt Ky paralajmërim vjen pas marrjes së raporteve të shumta nga Sekretari i saj i cili  e paralajmëruar Presidenten për kontaktet apo intervistat e Haradinajt me media gjatë muajve të fundit, pa kërkuar miratimin e nevojshëm siç është mandatuar në Vendim. Po ashtu, ajo theksoi se Haradinajt që në fillim të këtij viti i është kujtuar pasojat e shkeljes së Vendimit. Trendafilova,  shpjegoi pse Vendimi mund të revokohej ose modifikohej menjëherë për shkak të shkeljeve, ajo vendosi t’i jepte Haradinajt një paralajmërim përfundimtar dhe e bëri të qartë se çdo shkelje e mëtejshme do të çonte në kthimin e tij të menjëhershëm në objektet e paraburgimit në burgun e Hagës  për të shërbyer pjesën e mbetur të dënimit, thuhet në njoftim.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …