Airport Adem Jashari
kek
mbpzhr 2018
MIT
Fillimi / Lajmet / Liridashësit e Kosovës Lindore mbështesin të drejtën e tyre historike dhe etnike për t iu bashkuar Kosovës
Mbyllja e Shtëpisë së Kulturës, në Preshevë u bë me ndërhyrjen e pushtetarëve të Beogradit

Liridashësit e Kosovës Lindore mbështesin të drejtën e tyre historike dhe etnike për t iu bashkuar Kosovës

Ish-komandanti i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë, Medvegjë dhe Bujanoc, Shefket Musliu, idenë e korrigjimit të kufirit me Serbinë e ka vlerësuar si diçka të domosdoshme dhe që duhet të përkrahet. po ashtu edhe Nazmi Hajredini, kryetar i Organizatës së Veteranëve të Luftës në Preshevë, ka thënë se shpresa për përfshirjen e kësaj zone në Kosovë i ka mbajtur gjallë ndër vite të gjithë ata që kanë kontribuar për çështjet kombëtare. Korrigjimi i kufirit me Serbinë  si element që do të diskutohet në bisedimet në Bruksel mes dy presidentëve të Kosovës dhe Serbisë, ka mbështetjen edhe të krahut politik të UÇPMB-së. Shaqir Shaqiri, ish-zëdhënës i Këshillit Politik të UÇPMB-së ka thënë se ideja e presidentit do të duhej të gjejë përkrahje nga të gjitha nivelet e veçanërisht nga klasa politike që vepron në Luginë. Arritja e një stabiliteti të qëndrueshëm dhe ngritja e nivelit të të drejtave të shqiptarëve në Preshevë, Medvegjë dhe Buajnoc, do të mund të arrihej me përfshirjen e kësaj zone në kuadër të Republikës së Kosovës, konstatojnë  ish udhëheqësit e luftëtarëve të UÇPMB-së.

Kontrolloni gjithashtu

Më 3 gusht 2018 zgjidhet kryetari dhe Këshilli i Përgjithshëm dhe kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës

Më 3 gusht 2019 zgjidhet kryetari dhe Këshilli i Përgjithshëm dhe kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës

Sot është mbajtur një takim me kryetarët e degëve të LDK-së, njoftoi Zyra për Informim ...