Luigji Di Maio: Turqia është vendi që punon më shumë për arritjen e paqes në Ukrainë

Luigji Di Maio: Turqia është vendi që punon më shumë për arritjen e paqes në Ukrainë

Ministri i Jashtëm i Italisë, Luigji Di Maio deklaroi se Turqia është vendi që punon më shumë për paqen gjatë luftës në Ukrainë. Ai në një deklaratë të dhënë për një radio tha se pavarësisht kundërshtimeve, nevojiten përpjekje për të përshpejtuar diplomacinë dhe se diplomacia është elementi kryesor. ”Bashkimi Evropian duhet të nxisë një konferencë paqeje”, tha Di Maio duke shtuar se “përpara armëpushimit duhet të nxisim një konferencë paqeje”. ”Vendi që po punon më shumë për paqen është Turqia, e cila mund të bisedojë me të dyja palët”, theksoi ai. Duke u shprehur se mes zyrtarëve italianë dhe atyre rusë janë përjetuar disa grindje “me tone të forta”, ministri Di Maio vuri theksin se përkundër kësaj, me Moskën kanë pasur gjithmonë një kanal të hapur. (ATSH)

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Kuvendit

Ka dështuar interpelanca ndaj kryetarit të Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi

Nga 104 deputetët e pranishëm në sallën e Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, 61 kanë …