Mbrëmë në Merdare, Policia ka ndalur një zyrtar serb i autorizuar për Referendumin, si dhe janë ndaluar dy kamionë me materiale

Mbrëmë në Merdare, Policia ka ndalur një zyrtar serb i autorizuar për Referendumin, si dhe janë ndaluar dy kamionë me materiale

“Zyra për Kosovën” në Qeverinë e Serbisë, ka njoftuar se mbrëmë në pikën kufitare në Merdare, ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, është ndalur një zyrtar i Komisionit Republikan Zgjedhor, i cili ka bërë përpjekje për ta sjellë materialin zgjedhor në Kosovë për mbajtjen e  referendumit të Serbisë, më 16 janar. Sipas njoftimit, koordinatori i këtij Komisioni, Marko Jankoviq, ishte i shoqëruar nga dy kamionë që transportonin material zgjedhor, për çka ishte njoftuar  edhe Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, në Kosovë”. Mes tjerash në njoftim është thënë se Policia e Kosovës ka konfiskuar dy kamionët dhe ka arrestuar zyrtarin e Komisionit, si dhe vozitësit e kamionëve. Lidhur me këtë çështje është thënë të jenë njoftuar edhe zyrtarë evropianë.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Lipjanit, Imri Ahmeti është zgjedhur kryetar i Asociacionit të Komunave të Kosovës

Ahmeti: Komuna e Lypjanit nuk ka marr përkrahje nga niveli qendror ndonëse ka kërkuar mbështetje

Kryetari i komunës së Lypjanit, Imri Ahmeti ka deklaruar se komuna që drejton nuk ka …