valamobile
mbpzhr 2018
MIT
Airport Adem Jashari
kek
akp deri me 5 maj
Fillimi / Kultura / Mehmet Bislimi: Pritje
Mehmet Bislimi

Mehmet Bislimi: Pritje

kohë moderne kjo

shumëllojshmërinë e pritjes të ofron

përtej hijeve te tejdukshmërisë

si të vjen për së mbari

ulur a në këmbë

në luadhe mbi bari

 

pritje në arë

në radhë

në zyrë

në trotuar

hundë shtypur

e buzë varë

 

pritje shtrirë

i plogësht nën jorgan

herë ngazëllyer e hijerëndë

herë fytyrë shëmtuar e pa dhëmbë

dehur e tymosur me  duhan

pritje shpresash vrarë

 

të gjithë ata që presin

janë të vonuar

dhe si të vonuar në jetë

në dyert e mbyllura të botës

trokasin

kot

tash e sa vjet

të vonuarit kush i pret

më thoni

se më luajtën mend e kresë

 

Zvicër, 29. 1.2019

Kontrolloni gjithashtu

Monumenti Nënë Shqipëri

Kadri Rexha: NË SHQIPËRI KEMI NJË NËNË

(Çast me këngën “Kur ta kthyem moj Kosovë shpinën”) Me rastin e 34-vjetorit të vdekjes ...