leoni

Ministri i FSK-së Rrustem Berisha është takuar sot me ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë Qemal Minxhozi

Ministri i FSK-së Rrustem Berisha është takuar sot me ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë Qemal Minxhozi

Ministri për  Forcën e Sigurisë së Kosovës Rrustem Berisha është takuar sot me ambasadorin e Shqipërisë, Qemal Minxhozi. Në takim, ministri i FSK-së  u shpreh se  Kosova, përkatësisht MFSK-ja po pret angazhimin e Shqipërisë për inkuadrimin e Kosovës në nismat regjionale të sigurisë, e cila me përvojën e saj  do ta ndihmojë edhe  në fushën e integrimeve euroatlantike. Poashtu ai e njoftoi  ambasadorin Minxhozi  rreth  procesit  të transformimit të  FSK-së në FAK, i cili  proces, siç tha  ai, kërkon angazhimin e faktorëve relevantë të brendshëm në bashkëpunim me partnerët  strategjikë të Kosovës. Nga ana e tij ambasadori Minxhozi tha se Shqipëria është e gatshme të thellojë bashkëpunimin në fushën e sigurisë në mes Ministrisë së Mbrojtjes dhe MFSK-së, si  dhe në të gjitha fushat me interes të përbashkët në të mirë të sigurisë së dy vendeve tona, rajonit  dhe më gjerë.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri, mori pjesë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku u diskutua raporti për vëzhgimin e zgjedhjeve në Serbi

Besnik Tahiri: Kur jemi bashkë, gjithçka arrihet, gjithçka është e mundur

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka shprehur gëzimin e tij dhe ka …