Qeveria e Kosovës synon ta marr statusin për anëtarësim në BE deri në vitin 2021

Qeveria e Kosovës në programin  4 vjeçar prioritet ka edhe agjendën europiane, duke synuar që brenda këtij mandati të marr edhe statusin e kandidatit për anëtarësim në Bashkimin Europian. Sipas këtij  plani të cilin e ka siguruar lajmi.net, Qeveria shprehet e përkushtuar për të përmbushur kriteret e mbetura për liberalizim të vizave dhe zbatimin e MSA-së. “Ne synojmë marrjen e statusit të shtetit kandidat për anëtarësim në BE deri në vitin 2021. Do të përmbushim kriteret e mbetura për liberalizimin e vizave dhe do të zbatojmë në tërësi Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit”, thuhet në programin e qeverisë lidhur me agjendën europiane. Po ashtu Qeveria e Kosovës synon edhe anëtarësimin në NATO dhe formimin e ushtrisë në bashkëpunim me NATO-n.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri, mori pjesë në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku u diskutua raporti për vëzhgimin e zgjedhjeve në Serbi

Besnik Tahiri: Kur jemi bashkë, gjithçka arrihet, gjithçka është e mundur

Kryetari i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, ka shprehur gëzimin e tij dhe ka …