Ministri i FSK-së, Rrustem Berisha, priti në takim ish-zëdhënësin e NATO-s, zotëri Jamie Shea

Ministri i FSK-së, Rrustem Berisha, priti në takim ish-zëdhënësin e NATO-s, zotëri Jamie Shea

Ministri i FSK-së, Rrustem Berisha priti në takim ish-zëdhënësin e NATO-s gjatë periudhës  së luftës  në Kosovë,  aktualisht zëvendës ndihmës sekretar i Përgjithshëm për sfidat në ardhje të sigurisë  në NATO, zotëri, Jamie Shea.  Gjatë takimit, ministri Berisha pasi i shprehu mirëseardhje zotëri Shea-s për vizitën si dhe mirënjohjen për gjithë kontributin e tij gjatë shërbimit në detyrën e zëdhënësit të NATO-s, duke e cilësuar atë si një prej ushtarakëve i cili përforconte shpresën e popullit të Kosovës, në një periudhë mjaft të rëndë dhe duke shtuar se Jamea Shea është emër i njohur për secilin qytetar të vendit tonë.

Gjithashtu, ministri Berisha e njoftoi zotëri Shea-n për zhvillimin, profesionalizmin dhe sukseset e Forcës së Sigurisë së Kosovës, arritjet në përfshirjen e grave dhe vajzave si dhe pjesëtarëve nga radhët e të gjitha komuniteteve në FSK, duke përplotësuar kapacitetet si dhe duke realizuar me sukses standardet bashkëkohore, standardet e NATO-s për të qenë forcë për të mirën e të gjithë qytetarëve të vendit si dhe kontribuuese për paqen në rajon e më gjerë, e gatshme për të qenë ndërvepruese, me të gjitha kapacitetet e saj, me ushtritë e vendeve të rajonit e më gjerë.

 Ministri i FSK-së u fokusua sidomos tek planet për avancimin e misionit të FSK-së, që ka dalë si nevojë nga procesi i Rishikimit Strategjik të Sektorit të Sigurisë, si dhe duke vlerësuar përgatitjet dhe gatishmërinë operacionale të FSK-së, ai tha se është kohë e duhur që me angazhimet e faktorëve institucionalë dhe politikë të vendit të përmbyllim, të gjithë bashkërisht, këtë proces me vendim politik, në konsensus të plotë, të koordinuar brenda vendit, në transparencë të plotë me partnerët strategjikë dhe me NATO-n.

 Nga ana e tij ish-zëdhënësi i NATO-s, zotëri Jamea Shea tha se ndjehet i impresionuar me progresin e arritur në zhvillimin e FSK-së dhe vlerësoi se të gjitha angazhimet e mëhershme, kontributi  dhe sakrifica për paqe dhe siguri në Kosovë, kanë bërë që Kosova të prosperojë e pavarur në rrugën e saj. Zotëri Jamea Shea në fund e përgëzoi ministrin për detyrën duke u shprehur: ,,Njeriu i duhur, në kohën e duhur dhe në vendin e duhur’’.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …