akp deri me 1 prill
valamobile
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Ministri i Arsimit, Shyqyri Bytyqi po e shqyrton mundësinë e futjes së Edukatës Shëndetësore si lëndë në shkolla
Ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyqi ka pritur në një takim udhëheqësit e Universiteti i Indianas të ShBA-së

Ministri i Arsimit, Shyqyri Bytyqi po e shqyrton mundësinë e futjes së Edukatës Shëndetësore si lëndë në shkolla

Asnjëherë në sistemin shkollor në Kosovë nuk ka ekzistuar një lëndë edukative shëndetësore. Por, duke marrë si shkas dyshimet për abuzime seksuale, ministri i Arsimit, ka deklaruar se do ta shqyrtojë mundësinë e futjes në shkolla të lëndës “Edukata Shëndetësore”, që ndërlidhet me edukimin seksual. Mirëpo, Argjend Osmani, njohës i çështjeve arsimore, ka deklaruar se kjo nismë është e vonshme. Sipas tij, ministri Bytyqi duhet ta iniciojë një hulumtim të etikës së mësimdhënësve në shkolla dhe trajtimit që ata ua bëjnë nxënësve. Edhe Rinor Qehaja ka thënë se një lëndë e tillë mund të futet kurdo në kurrikulë, por duhet kohë e gjatë për ta kompletuar atë bashkë me tekstet shkollore. Prandaj, diçka e tillë, sipas tij, do të duhej të ndodhte qëmoti. Ministri Bytyqi, ka thënë se po synon ta fuqizojë edhe rolin e prindit në shkollë, në mënyrë që të raportohen të gjitha parregullsitë që mund të ndodhin brenda shkollës.

Kontrolloni gjithashtu

Sot bëhen 21 vjet nga dita kur filloi rezistenca e UÇK-së në Gllogjan të Deçanit

Sot bëhen 21 vjet nga dita kur filloi rezistenca e UÇK-së në Gllogjan të Deçanit

Sot bëhen 21 vjet të rezistencës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Gllogjan të Deçanit. ...