mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Lajmet / Ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri thotë se duhet të rritet numri i noterëve të angazhuar në Kosovë
Ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri thotë se duhet të rritet numri i noterëve të Kosovës

Ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri thotë se duhet të rritet numri i noterëve të angazhuar në Kosovë

Ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri, ka mbajtur një konferencë për media, ku kanë paraqitur të arriturat e Ministrisë së Drejtësisë, dhe cilat do të jenë hapat e  mëtutjeshëm në rekrutimin e noterëve të rijnë në Republikën e Kosovës. Ai u shpreh se duhet të rritet numri i noterëve të Kosovës. Po ashtu, ministri theksoi se numri noterëve në Kosovë është 70, ku një pjesë prej tyre pritet të dalin në pension, dhe gjithashtu është organizuar provimi i noterisë. Ministri Tahiri u shpreh se Republikës së Kosovës iu duhen rreth 200 noter. Në konkursin e parë të rekrutimit të noterëve do të shkojnë komfor nevojave emergjente, nga 10 komunat e Kosovës nuk kanë noter të ofrojnë shërbime, ndërsa një pjesë e komiteteve jo shumicë në Republikën e Kosovës, po ashtu janë pa noter, që mund të vijnë nga komunitetet e tyre Në fazën e parë të rekrutimit do të shkojnë komunat që nuk kanë noter, si Skenderaj, Dardana, Burimi dhe katër komunat në veri të vendit.

Kontrolloni gjithashtu

Ish-komandanti i UÇK-së për Zonën Operative të Nerodimes, Shukri Buja është nisur sot për në Hagë

Ish-komandanti i UÇK-së për Zonën Operative të Nerodimes, Shukri Buja është nisur sot për në Hagë

Ish kryetari i Lypjanit dhe ish-komandanti i UÇK-së për Zonën Operative të Nerodimes, Shukri Buja ...