Igli Hasani: Samiti i Procesit të Berlinit që u mbajt në Tiranë, ishte investim për paqen dhe prosperitetin në rajon

Ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Igli Hasani, ka uruar Kosovën për rrugën drejt anëtarësimit në Këshillin e Evropës

Ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Igli Hasani, ka reaguar me urime për Kosovën pas hapit të parafundit drejt anëtarësimit në Këshillin e Evropës. Hasani ka theksuar rëndësinë e këtij momenti duke e quajtur atë një moment historik për Kosovën. Duke u referuar rekomandimit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës për anëtarësimin e Kosovës, Ministri Hasani ka shprehur se ky veprim është një njohje e progresit dhe potencialit të vendit. “Është një hap vendimtar drejt një bashkëpunimi më të madh, stabilitetit dhe prosperitetit për popullin e Kosovës,” ka theksuar ai. Ministri Hasani gjithashtu ka vlerësuar këtë hap si një dëshmi e përkushtimit të Kosovës ndaj vlerave evropiane, duke përmendur se kjo rekomandim tregon që vendi është në rrugën e duhur drejt integrimit evropian. Kjo përkrahje e zyrtarëve të Shqipërisë për Kosovën shprehë solidaritetin e thellë mes dy vendeve dhe vazhdon të afirmojë marrëdhëniet e ngushta dhe miqësore midis tyre.

 

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …