Ministri i Mbrojtjes, Ejup Maqedonci, iu ka drejtuar një letër zyrtarëve civilë të Ministrisë së Mbrojtjes dhe ushtarakëve të FSK-së

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Ejup Maqedonci, ka dhënë detaje për dronët Bajraktar

Ministri i Mbrojtjes së Kosovës, Ejup Maqedonci, ka njoftuar se dronët Bayraktar tashmë janë pjesë e inventarit të Forcës së Sigurisë së Kosovës, dhe janë në përdorim të plotë. Ai bëri të ditur se janë formuar dy grupe të trajnuara për operimin me këta dronë, që  tashmë i kemi pjesë të inventarit të FSK-së dhe janë aset shumë i rëndësishëm për mbështetjen ajrore të njësive të FSK-së. Këta dronë janë të funksionalizuar, ne e kemi ndërtuar njësinë, deri më tani dy grupe i kemi trajnuar për të operuar me dronët, që tashmë po testohen dhe njësia po manovron me ta bazuar në misionin dhe detyrat që ka, deklaroi Maqedonci. Ai theksoi se gjatë vitit 2023, buxheti i Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe Ministrisë së Mbrojtjes ka arritur në rreth 200 milionë euro.

Kontrolloni gjithashtu

Radio-Kosova e Lirë sot shënoi 25-vjetorin e përfundimit me sukses të misionit informativ, historik, gjatë luftës së UÇK-së

Radio-Kosova e Lirë, në bashkëpunim me TV-Diellin dhe përkrahës e ndihmës të saj, sot shënoi …