Gjeneral Kadri Kastrati: Përfundimi i luftës është fundi i gjenocidit ndaj Kosovës

Gjeneral Kadri Kastrati, ish-komandant i Forcës së Sigurisë së Kosovës dhe një ish-drejtues i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në zonën e Llapit, deklaroi se përfundimi i luftës në Kosovë para 25 vjetëve shënon fundin e gjenocidit të forcave serbe ndaj popullit të Kosovës. Ai theksoi suksesin e operacioneve ushtarake dhe bashkëpunimin me NATO-n për çlirimin e Kosovës. Ne, me ndihmën e NATO-s, arritëm ta çlirojmë Kosovën, tha ai, duke shtuar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës hyri në Prishtinë më 10 qershor. Gjeneral Kastrati gjithashtu theksoi se ata ishin në kontakt të vazhdueshëm me NATO-n dhe nuk besonte se lufta do të zgjaste kaq gjatë. Nuk kam besuar se lufta do të zgjaste për 78 ditë. Ne e dinim se fundi i luftës ishte afër; furnizimet na ishin shterur, nuk kishim ushqime dhe kishim njerëz të plagosur, shtoi ai.

Kontrolloni gjithashtu

Josep Borrell

Josep Borrell ka thënë se Evropa nuk është e plotë derisa Ballkani Perëndimor të bëhet pjesë e saj

Përfaqësuesi i lartë i Bashkimit Evropian (BE) për politikën e jashtme dhe sigurinë, Josep Borrell, …