Ministrja e Integrimit Dhurata Hoxha, mirëpriti publikimin e strategjisë së BE-së pavarësisht derës së mbyllur

Ministrja e Integrimit Dhurata Hoxha, mirëpriti publikimin e strategjisë së BE-së pavarësisht derës së mbyllur

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka mirëpritur publikimin e strategjisë së Bashkimit Evropian për anëtarësimin e shteteve të Ballkanit Perëndimor, pjesë e të cilës është edhe Kosova. Ajo ka thënë se më anë të kësaj strategjie Kosovës i është hapur dera për t’u bërë pjesë e BE-së. “Të gjitha detyrat që ne duhet t’i kryejmë janë të përcaktuara qartë në Marrëveshjen për Stabilizim dhe Asociim, Agjendën Evropiane për Reforma dhe programin për reforma ekonomike. Ne vetëm duhet t’i zbatojmë këto dhe sa më shpejtë që këtë e bëjmë, aq më shpejtë ecim përpara drejt anëtarësimit në BE”, ka shkruar Hoxha në një postim të saj, por nuk është ankuar që BE-ja nuk i ka dhënë Kosovës asnjë datë konkrete, madje as pas 20 viteve.

Kontrolloni gjithashtu

OVL-UÇK

Më 12 prill të vitit 1999 në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës kanë rënë dëshmorët:

Më 12 prill të vitit  1999  në frontet e luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës …