leoni

Ministrja, Olta Xhaçka, gjatë vizitës në Maqedoninë e Veriut, mori pjesë në punimet e Ministerialit SHBA-Karta e Adriatikut

Ministrja, Olta Xhaçka, gjatë vizitës në Maqedoninë e Veriut, mori pjesë në punimet e Ministerialit SHBA-Karta e Adriatikut

Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, gjatë vizitës zyrtare në Maqedoninë e Veriut, ka marrë pjesë në punimet e Ministerialit SHBA-Karta e Adriatikut. Ministrja Xhaçka theksoi se Karta SHBA-Adriatik, i ka shërbyer procesit të integrimit euroatlantik dhe forcimit të bashkëpunimit rajonal në fushën e sigurisë, teksa nënvizoi nevojën për rritjen e mëtejshme të këtij bashkëpunimi, veçanërisht në situatën aktuale të rajonit pas agresionit të Rusisë ndaj Ukrainës. Për të qenë plotësisht e suksesshme, Karta duhet të respektojë plotësisht formatin e saj të pakufizuar. Kjo nënkupton zgjerimin e Kartës me ato vende të rajonit që janë politikisht të gatshëm t’i përmbahen nismës sonë. Që nga viti 2014, kur Kosova zyrtarisht aplikoi për anëtarësim në Kartë, kjo ka qenë një nga pikat e dobëta të kësaj iniciative të suksesshme. Pra, ne besojmë se në mënyrë që iniciativa jonë të mbetet e shëndetshme dhe e qëndrueshme, nuk mund ta lejojmë të mbetet peng i pozicioneve bllokuese”, tha ajo.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Zubin Potokut, Izmir Zeqiri, ka thënë se është i gatshëm të japë dorëheqje nga posti

Zeqiri: Numri i qytetarëve që po marrin pjesë në votim është shumë i vogël

Kryetari aktual i Zubin Potokut, Izmir Zeqiri ka thënë se numri i qytetarëve që po …