Murtezaj: Kosovës duhet t’i hiqen vizat, me apo pa votimin e demarkacionit

Murtezaj: Kosovës duhet t’i hiqen vizat, me apo pa votimin e demarkacionit

Zëvendësministri i Punëve të Jashtme, Valon Murtezaj, ka vlerësuar se Kosova ka bërë progres në rrugën e integrimit evropian por, sipas tij, ky proces është i gjatë dhe i ndërlikuar. Në një intervistë për “Epoka e re”, Murtezaj ka kërkuar nga Bashkimi Evropian ta trajtojë në mënyrë të barabartë Kosovën, sidomos në aspektin e vizave. Ai ka thënë se qytetarëve të Kosovës duhet t’u hiqen vizat pa marrë parasysh a votohet apo jo demarkacioni. Sipas zëvendësministrit, kjo është detyrë e që duhet ta bëjë vetë BE-ja. Ndërsa sa i përket procesit të njohjeve, ai ka thënë se janë duke lobuar të pesëshja evropiane, në vendet afrikane dhe  në vendet e Amerikës Latine. Murtezaj ka thënë se në këtë drejtim mund të priten lëvizje pozitive. Sa i përket anëtarësimit të Kosovës në organizata ndërkombëtare, ai ka thënë se prioritet mbeten Interpoli, UNESCO dhe Këshilli i Evropës.

Kontrolloni gjithashtu

Shaip Kamberi

Shaip Kamberi nuk ka arritur të fitojë mandatin e deputetit në Kuvendin e Serbisë pas rivotimit që u bë në Tërnoc

Koalicioni i Shqiptarëve të Luginës ka marrë vetëm 598 vota, ndërkaq Kamberit i duheshin së …