Airport Adem Jashari
kek
mbpzhr 2018
MIT
Fillimi / Lajmet / Në 10 vitet e fundit nga Kosova janë larguar 20% e popullsisë së saj
Emigrimi

Në 10 vitet e fundit nga Kosova janë larguar 20% e popullsisë së saj

Në 10 vitet e fundit nga Kosova janë larguar 20% e popullsisë së saj. Në pesë vjetët e fundit 135 mijë qytetarë kanë ikur nga vendi në mënyrë joligjore dhe prej tyre janë kthyer vetëm 40 mijë. Arsyet kryesore vlerësohet të jenë mungesa e perspektivës, varfëria dhe qeverisja jo e mirë. Sipas Zyrës Evropiane të Statistikave (EUROSTAT), në periudhën 2008-2018 gjithsej 203.330 qytetarë kanë ikur nga Kosova dhe kanë bërë kërkesë për azil në Bashkimin Evropian. Po ashtu gjatë kësaj kohe 141.330 qytetarë të Kosovës u gjetën ilegalisht të pranishëm në BE.

Kontrolloni gjithashtu

Ministrat e Bashkimit Evropian do të diskutojnë sot situatën për fushën e zgjerimit dhe politikës së pranimit

Ministrat e Bashkimit Evropian do të diskutojnë sot për situatën në fushën e zgjerimit dhe politikës së pranimit

Ministrat e BE-së do të diskutojnë sot për situatën në fushën e zgjerimit dhe politikës ...