KEK
Fillimi / Lajmet / Në Qendrën e Resurseve te Handikosit sot lansohet plani avokues për fëmijë me aftësi të kufizuara
Në Qendrën e Resurseve te Handikosit sot lansohet plani avokues për fëmijë me aftësi të kufizuara

Në Qendrën e Resurseve te Handikosit sot lansohet plani avokues për fëmijë me aftësi të kufizuara

Sot në Qendrën e Resurseve te Handikosit në Veternik do të bëhët lansimi i planit avokues për fëmijë me aftësi të kufizuara. Handikos me mbështetje dhe bashkëpunim me UNICEF, zyra në Kosovë, që nga viti 2017 ka implementuar projektin ‘Përfshirja Sociale e Fëmijëve me Aftësi të Kufizuara në Kosovë’ si pjesë e projektit regjional “ Mbrojtja e fëmijëve nga dhuna dhe përfshirja sociale e fëmijëve me aftësi te kufizuar- IPA II” qe përkrahet bashkërisht nga Bashkimi Evropian dhe UNICEF. Në vazhdën e aktiviteteve të implementuara në kuadër të projektit në fjalë, ishte edhe hartimi i Planit Avokues për fëmijë me aftësi të kufizuara në Kosovë, i cili u hartua në bashkëpunim të ngushtë më përfaqësuesit e Organizatave të Personave me Aftësi të Kufizuara në Kosovë. Plani Avokues në vete ngërthen fushën e legjislacionit; edukimit; shëndetësi; mbrojtje e fëmijëve, baza e të dhënave. Pjesëmarrës do jenë përfaqësues nga Ministria për Punë dhe Mirëqenies Sociale; Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Arsimit, Komuna e Prishtinës, Drejtoritë: për arsim, mirëqenie dhe shëndetësi, Përfaqësues nga Zyra për Qeverisje të mirë.

Kontrolloni gjithashtu

Petrit Gashi: 23 vite pa kryeheroin, Ymer Alushani

Ibrahim Gashi: 23 vite më parë ra për të mos vdekur kurrë heroi i kombit, Ymer Alushani

Sot janë bërë 23 vite nga rënia e dëshmorit Ymer Alushani – komandant “Voglushi”. Ai ...