Nënsekretarja e PE-së, Pina Picierno, shpreh shpresën për anëtarësimin e Kosovës në BE, në 25-vjetorin e Çlirimit

Në 25-vjetorin e Çlirimit të Kosovës nga pushtimi serb, nënkryetarja e Parlamentit Evropian, Pina Picierno, ka shprehur shpresën e saj për një anëtarësim të shpejtë të Kosovës në Bashkimin Evropian. Ajo tha: Kosova  feston 25-vjetorin e Ditës së Çlirimit, një ngjarje e rëndësishme që përcaktoi përfundimin e luftës  dhe ardhjen e forcave paqeruajtëse të NATO-s. Shpresoj që shpejt të jemi në gjendje ta mirëpresim Kosovën në familjen e madhe të Bashkimit Evropian. ”Kosova ka shpresuar për anëtarësim në BE dhe ka përjetuar zhvillime të shumta në rrugën e integrimit evropian që nga çlirimi i saj në vitin 1999.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …