OEK synon themelimin e Gjykatës Komerciale e cila do ta ndihmonte ekonominë tash në kohën pandemike

OEK-u ka kërkuar nga Qeveria që të ndërmerr masa për subvencionimin e bizneseve

Oda Ekonomike e Kosovës ka kërkuar nga Qeveria që të ndërmerr masa për subvencionimin e bizneseve. Ky institucion ka vlerësuar se masat e ndërmarra nga Qeveria e Kosovës për mbështetjen e sektorit privat, nuk janë të mjaftueshme, veçanërisht nëse merret parasysh situata e vështirë dhe sfidat e njëpasnjëshme me të cilat janë përballur bizneset vendore. Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna ka thënë për Ekonomia Online se pritjet për përkrahjen e bizneseve nga Qeverinë kanë qenë të mëdha, por një gjë e tillë nuk ka ndodhur. Ai ka theksuar më tutje se “çdo ndihmë që do të vinte prej ekzekutivit për ta ndihmuar sektorin privat, sikurse subvencionimi i interesit të kredisë ose lirimi tutje, të cilat nuk janë paraparë në paketën e lirimit, pastaj subvencionimi i qirasë për bizneset e vogla edhe subvencionimi i fuqisë punëtore, është e mirëseardhur dhe do të ndikonte për të mirë, në mënyrë që të rritet kapaciteti i tyre prodhues dhe eksporti”.

Kontrolloni gjithashtu

Veton Berisha

Veton Berisha: Më vjen keq nëse rrëzohet kryetarja Osmani për shkak të ankesës së PLE-së në Gjykatën Kushtetuese

Ish-deputeti i Kuvendit të Kosovës, Veton Berisha, kryetar i Partisë Liberale Egjiptiane të Kosovës, ka …