Asociacioni Serb në Kosovë

Opozita refuzon ftesën e kryeministrit, Isa Mustafa, për të marrë pjesë në procesin e formimit të AKS-së

Vetëvendosja,  AAK-ja  dhe Nisma nuk përkrahin ftesën  e kryeministrit, Isa Mustafa, për të marrë pjesë në procesin e  formimit të Asociacionit të Komunave Serbe në veri të Kosovës. AAK-ja konsideron se më këtë marrëveshje është shkelur Kushtetuta dhe se nuk mund të korrigjohen gabimet e bëra me hartimin e një statuti. Edhe partia tjetër opozitare Nisma për Kosovën ka kërkuar që Qeveria të tërhiqet nga dy marrëveshjet e bëra për Asociacionin dhe Demarkacionin me Malin e Zi dhe të jep dorëheqje. Vetëvendosja qysh prej fillimit ka kundërshtuar themelimin e këtij Asociacioni, i cili sipas marrëveshjes së Brukselit do të ketë kompetenca krejtësisht të pavarura nga Shteti i Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Antonello De Riu: Masat e BE-së ndaj Kosovës janë bërë më qëllim që ta nxisin atë në përmbushjen e angazhimeve

Ambasadori Italian Antonello De Riu thotë se rihapja e Urës së Ibrit po përdoret për qëllime politike dhe elektorale

Ambasadori italian, në Kosovë,  Antonello De Riu ka deklaruar se çështja e rihapjes së Urës …