Instituti Demokratik i Kosovës paraqiti raportin analitik lidhur me zhvillimet gjatë sesionit pranveror të punës së Kuvendit

Partitë parlamentare në Kuvendin e Kosovës ende nuk janë akorduar për shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme

Partitë parlamentare në Kuvendin e Kosovës ende nuk janë akorduar për shpalljen e  zgjedhjeve të parakohshme.  Vetëvendosje deklaron se  ende në Kuvend s’ka kërkesë zyrtare për shpërndarje të legjislaturës, por theksojnë gatishmërinë për zgjedhje. Partitë opozitare vazhdojnë të mos dakordohen se si të shkojë vendi në zgjedhje të parakohshme. Në PDK presin që deri më 30 maj të shpërndahet Kuvendi, siç thonë për t’i hapur rrugë zgjedhjeve të parakohshme më 30 qershor ose më së largu 7 korrik. AAK-ja si të vetmen formë të shkuarjes në zgjedhje të parakohshme e sheh dorëheqjen ose shkarkimin e kryeministrit, Albin Kurti. Edhe LDK-ja kërkon shkarkimin e Qeverisë dhe jo shpërbërjen e Kuvendit.

Kontrolloni gjithashtu

Milovan Drecun

Milovan Dreçun: Aktakuza kundër Thaçit dhe liderëve të tjerë të UÇK-së, rezultat i punës sonë

Milovan Dreçun, Kryetar i Komitetit Parlamentar për Kosovën në Kuvendin e Serbisë, ka deklaruar se …