kek
MIT
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Personat e plagosur para luftës në demonstrata kundër regjimit serb kërkojnë që t’u njihet e drejta e tyre me anë të ligjit
Personat e plagosur para luftës në demonstrata kundër regjimit serb kërkojnë që t’u njihet e drejta e tyre me anë të ligjit

Personat e plagosur para luftës në demonstrata kundër regjimit serb kërkojnë që t’u njihet e drejta e tyre me anë të ligjit

Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe Peticione ka diskutuar për statusin e personave të plagosur në Kosovë, para periudhës së luftës. Me këtë rast, nga shoqatat e kësaj kategorie u kërkua që në një afat sa më të shpejt gjithë personave të plagosur që janë angazhuar në demonstratat e para luftës t’u njihet e drejta e tyre me anë të ligjit. Për të arritur këtë, u kërkua që të bëhet ose plotësim ndryshimi i ligjit për familje të dëshmorëve, ose të bëhet ligj i ri për statusin e tyre. Avokati i Popullit, Hilmi Jashari u shpreh se kategoria e të plagosurve të para luftës nuk janë të mbuluar me ligj dhe sipas tij nëse ka vullnet politik për përfshirjen e kësaj kategorie duhet të bëhet plotësim ndryshim i ligjit. Nga shoqata e të plagosurve të paraluftës, Naim Zhitia i kërkoi të drejtat e tyre përmes ligjit. Naser Bajrami i plagosur i paraluftës gjithashtu kërkoi që kjo kategori të njihet me anë të ligjit që t’iu mundësohet një trajtim më të mirë. Deputetja e AAK-së, Teuta Haxhiu, tha se kjo iniciativë është e vonuar dhe për këtë shprehu mbështetjen e saj. Përkrahje për këtë kategori shprehën dhe deputetë të tjerë të komisionit parlamentar.

Kontrolloni gjithashtu

Behxhet Pacolli: Gjilani do të mbetet bastion i fuqishëm i AKR-së

Aleanca Kosova e Re, ka zhvilluar takim me qytetarë dhe struktura të partisë në Gjilan, ...