Limak Kosovo
Fillimi / Institucionet / Po bëhen të gjitha përgatitjet për shënimin festave të Marsit në Malishevë

Po bëhen të gjitha përgatitjet për shënimin festave të Marsit në Malishevë

Janë duke u bërë të gjitha përgatitjet për shënimit e festave të marsit, përkatësisht shënimit të “Epopesë së UÇK-së”, “7 Marsit-Ditës së mësuesit” dhe “8 Marsit-Ditës së gruas”. Kështu u tha në mbledhjen e rregullt të Këshillit të Drejtorëve në komunën e Malishevës, gjatë raportimit të drejtorëve dhe zyrtarëve përgjegjës, para Kryetarit të Komunës, Ragip Begaj, i cili e ka drejtuar mbledhjen e Këshillit të Drejtorëve. Përndryshe në mbledhjen e sotme të qeverisë komunale, gjithashtu është shprehur edhe shqetësimi për fillimin e paraqitjes së rriqrave në natyrë, shqetësim i cili është ngritur nga fermerët, e të cilët kërkojnë që të mos ketë vonesa për fillimin e repelimit të kafshëve, përkatësisht fazës së parë të kësaj mase parandaluese ndaj etheve hemorragjike krime kongo. Gjithashtu u kërkua nga niveli qendror që krahas repelimit të mos shënohen vonesa edhe për fushatën e dezinsektimit, pasi ende nuk ka asnjë njoftim nga ana e organeve qendrore përgjegjëse për çështjen e menaxhimit të EHKK. Në mbledhjen e sotme të Këshillit të Drejtorëve, drejtorët e drejtorive komunale në Malishevë, kanë raportuar për punët dhe aktivitetet e tyre gjatë javës së kaluar, për planifikimet e tyre për javën në vijim, si përgatitjet për zbatimin e planifikimeve vjetore, përkatësisht për investimet kapitale. Lidhur me investimet kapitale, sipas drejtorisë për buxhet dhe financa, ende nuk kanë filluar procedurat për ndonjë projekt, pasi mos miratimi i buxhetit po ndikon edhe në këtë fushë, sepse pa zotim të mjeteve, nuk mund të fillohet me procedurat për realizimin e projekteve.

Kontrolloni gjithashtu

Bilanci i sotëm me covid-19 në Malishevë, 2 të shëruar, 2 raste të reja dhe 1 i vdekur

Bilanci i sotëm i situatës me COVID-19, në Komunën e Malishevës, është 2 të shëruar, ...