MIT
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Qeveria e Indisë ka abroguar nenin 370 të Kushtetutës dhe pezulloi autonominë e rajonit të Kashmirit
Qeveria e Indisë ka abroguar nenin 370 të Kushtetutës dhe pezulloi autonominë e rajonit të Kashmirit

Qeveria e Indisë ka abroguar nenin 370 të Kushtetutës dhe pezulloi autonominë e rajonit të Kashmirit

Qeveria e Indisë njoftoi se më 5 gusht ishte duke abroguar  nenin 370 të Kushtetutës, i cili në praktikë hoqi autonominë e rajonit të diskutueshëm të Kashmirit. Për kryeministrin Narendra Modi, kjo ishte politikisht koha më e përshtatshme për të bërë lëvizjen dhe për të siguruar “integrimin e plotë” të Kashmir në Bashkimin Indian.

Në të gjithë globin, nga Brazili përmes Italisë, në Amerikë e gjetkë  liderët populistë fillimisht kanë nisur sulme të hapura ndaj shtetit të së drejtës, demokracisë dhe barazisë në vendet e tyre, pa u përpjekur t’i parandalojnë ata nga veprimet e tilla. Tani qeveria indiane shpreson se mund të bëjë të njëjtën gjë pa e humbur fytyrën në arenën ndërkombëtare. Partia qeverisëse Hindu Bharatiya Janata (BJP) organizoi këtë grusht shteti kushtetues në bazë të një shumice të konsiderueshme që siguroi në zgjedhjet parlamentare në fillim të këtij viti. Fitorja e saj bindëse zbeh zërat e mosmarrëveshjes në Indi dhe madje bëri që shumë lojtarë ndërkombëtarë, të cilët nuk duan të tjetërsojnë drejtuesin e zgjedhur të demokracisë më të madhe në botë, për të shtypur kritikën e tyre ndaj Modit.

Kontrolloni gjithashtu

Familjarët e viktimave të masakrës së Srebrenicës dorëzojnë padi kundër Holandës në Gjykatën e Strasburgut

Familjarët e viktimave të Srebrenicës dorëzojnë padi kundër Holandës në Gjykatën e Strasburgut

Familjarët e viktimave të masakrës së Srebrenicës e kanë dorëzuar një padi kundër Holandës në ...