valamobile
mbpzhr 2018
akp deri me 23 janar
Fillimi / Lajmet / Qeveria e Kosovës e zotuar se nuk do t’i bindet presioneve ndërkombëtare për t’i larguar sanksionet ekonomike Serbisë
Sot hyn në fuqi vendimi i Qeverisë me zgjerimin e produkteve ndaj të cilave do të aplikohet taksa 100 për qind

Qeveria e Kosovës e zotuar se nuk do t’i bindet presioneve ndërkombëtare për t’i larguar sanksionet ekonomike Serbisë

Qeveria e Republikës së Kosovës është zotuar se nuk do t’i bindet kurrfarë presioni ndërkombëtar për t’i revokuar sanksionet ekonomike të vëna një ditë më parë kundër Serbisë, si kundërpërgjigje ndaj fushatës së Beogradit për ta dëmtuar sovranitetin e jashtëm të Kosovës. Njohës të konflikteve kanë thënë se këto sanksione janë plotësisht në frymën evropiane dhe krejt normale. Nëpërmjet një vendimi, ekzekutivi ka vënë një taksë prej 10 për qind për të gjitha produktet me origjinë nga Serbia, por edhe nga Bosnjë-Hercegovina, me përjashtim të brendeve ndërkombëtare që qarkullojnë mallrat e prodhuara në degët që i kanë në këto shtete. I menjëhershëm ka qenë reagimi i Bashkimit Evropian. Brukseli zyrtar ka kërkuar nga autoritetet e Kosovës që urgjentisht të shpjegojnë vendimin. Kjo, pasi ka gjykuar se me të minohet bashkëpunimi rajonal dhe se vendimi nuk është në përputhje me parimet e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit ndërmjet BE-së dhe Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Punëtorët teknik të disa shkollave të Prishtinës, protestojnë sot në shenjë pakënaqësie lidhur me mos rritjen e pagave

Punëtorët teknik të disa shkollave në Prishtinë, protestojnë sot lidhur me mos rritjen e pagave për ta

Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës ka bërë të ditur së sot do ...