kek
MIT
Airport Adem Jashari
mbpzhr 2018
Fillimi / Lajmet / Samiti i Berlinit kundër shkëmbimit të territoreve, por autonomi të plotë për veriun e Kosovës
Samiti i Berlinit kundër shkëmbimit të territoreve, por autonomi të plotë për veriun e Kosovës

Samiti i Berlinit kundër shkëmbimit të territoreve, por autonomi të plotë për veriun e Kosovës

Jo zyrtarisht bëhet e ditur se Angela Merkel dhe Emanuel Macron do t’i kërkojnë kryeministrit, Ramush Haradinaj pezullimin e taksës, ndërsa kryeministrit Aleksandër Vuçiç pushimin e fushatës kundër Kosovës, në mënyrë që të rifillojë dialogu Kosovë-Serbi. Kjo kërkesë atyre do t’u shkojë para se të fillojë Samiti i Berlinit, më 29 prill, në të cilin do të trajtohen çështje të Ballkanit Perëndimor. Kancelaria e Gjermanisë dhe Presidenti i Francës, mikpritës të këtij takimi, do ta shtyjnë përpara normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë dhe pritet të dalin me një plan konkret për zgjidhjen e kësaj çështjeje. Ky plan, sipas raportimeve të mediave ndërkombëtare, përjashton shkëmbimin e territoreve, por propozon status të veçantë për Veriun, bazuar në idenë e një Asociacioni me Kompetenca Ekzekutive, që faktikisht nënkupton ndarjen e brendshme të Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

AKR-ja është parti liberale, e organizuar dhe funksionuar rreth vizionit për zhvillimin ekonomik të vendit

AKR-ja është parti liberale, e organizuar dhe funksionuar rreth vizionit për zhvillimin ekonomik të vendit

Aleanca Kosova e Re është parti liberale, e organizuar dhe funksionuar rreth vizionit për zhvillimin ...