MIT KS
Fillimi / Lajmet / Senati amerikan kërkon që SHBA të mbështes FSK-në dhe që marrëveshja më Serbinë të përfundojë me njohje reciproke
Senati amerikan kërkon që SHBA të mbështes FSK-në dhe që marrëveshja më Serbinë të përfundojë me njohje reciproke

Senati amerikan kërkon që SHBA të mbështes FSK-në dhe që marrëveshja më Serbinë të përfundojë me njohje reciproke

Komiteti i Senatit Amerikan për Shërbime të Armatosura ka publikuar raportin për vitin 2021 ku ka kërkuar nga Administrata e Shtëpisë së Bardhë dhe Departamenti i Shtetit Amerikan që marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë të përfundojë me njohje reciproke, si dhe SHBA të vazhdon të mbështes ushtrinë e Kosovës në transformimin e saj dhe anëtarësimin në NATO. Një raport shumë faqesh për vitin 2021 nga Komiteti i Senatit Amerikan për Shërbime të Armatosura, është përmendur edhe çështja e Kosovës, ku është kërkuar që SHBA të vazhdon përkrahjen e parezervuar të shtetit të Kosovës nëpër etapat e rëndësishme që po kalon. Në këtë raport si shqetësim për Kosovën shihet shteti i Rusisë ku ka rritur ndikimin në Ballkanin Perëndimorë dhe po dëshiron destabilizim të situatës nëpër shtetet ku jetojnë edhe komuniteti serbë, përfshirë këtu edhe Kosovën.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Skenderajt, Bekim Jashari e vlerëson lartë angazhimin dhe profesionalizmin e Policisë së Kosovës në kohë pandemie

Kryetari Jashari e vlerëson lartë angazhimin dhe profesionalizmin e Policisë së Kosovës në kohë pandemie

Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, të dieelën bashkë me drejtorin e inspektoratit atje, ...