Fillimi / Lajmet / Shaip Kamberi: Shqiptarët e Kosovës Lindore zyrtarisht do t’i kenë tre përfaqësues të tyre në Kuvendin e Serbisë
Shaip Kamberi: Shqiptarët e Kosovës Lindore zyrtarisht do t'i kenë tre përfaqësues të tyre në Kuvendin e Serbisë

Shaip Kamberi: Shqiptarët e Kosovës Lindore zyrtarisht do t’i kenë tre përfaqësues të tyre në Kuvendin e Serbisë

Ish-kryetari i Bujanocit, Shaip Kamberi, i cili tash e tutje pritet të jetë deputet ka bërë të ditur se koalicioni i partive shqiptare përfundimisht ka arritur të sigurojë tri mandate në parlamentin e Serbisë. Ai ka thënë se ky sukses i partive shqiptare në Kosovën Lindore erdhi si rezultat i bashkëpunimit mes partive shqiptare me Tiranën zyrtare dhe përkrahjes edhe nga Kosova. Ai ka thënë se kjo ngritje e fuqisë politike të shqiptarëve që duhet materializuar në ndërtimin e strategjisë së përbashkët. Kjo është hera e parë që partitë shqiptare në Kosovën Lindore kanë bashkuar forcat dhe kanë marrë pjesë me një koalicion të vetëm në zgjedhjet e përgjithshme të Serbisë. Ky është numri më i madh i deputetëve që kanë fituar ndonjëherë partitë shqiptare në parlamentin serb.

Kontrolloni gjithashtu

Abdullah Hoti

Kryeministri i vendit, Avdullah Hoti bën të ditur se ka rezultuar pozitiv në testin për virusin korona

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, përmes një shkrimi në rrjetin social, ka njoftuar se ka ...