KEK
Fillimi / Lajmet / Shumë banesa në Prishtinë po i zbraz policia për kthimin e kolonëve serbë të kohës së Milosheviqit
Shumë banesa në Prishtinë po i zbraz policia për kthimin e kolonëve serbë të kohës së Milosheviqit

Shumë banesa në Prishtinë po i zbraz policia për kthimin e kolonëve serbë të kohës së Milosheviqit

Kosovapress bën të ditur se gjatë ditëve në vijim, pritet që Policia e Kosovës të zbatojë edhe  vendime të tjera të  Gjykatave, për t’ i larguar banuesit shqiptarë nga  banesat, të cilat janë ndërtuar gjatë viteve të nëntëdhjeta. Ato ishin dedikuar për refugjatët serbë të Bosnjës dhe Kroacisë, të cilët regjimi i Milosheviqit i kishte vendosur në Prishtinë dhe në qendra të tjera   të Kosovës. Në kryeqytet janë edhe disa ndërtesa tjera që janë dedikuar për kolonët serbë por që nga përfundimi i luftës në Kosovë janë mbushur me qytetarë të komunave të ndryshme, të cilëve u janë djegur shtëpitë.

Kontrolloni gjithashtu

Partitë opozitare vazhdojnë të kërkojnë zgjedhje të parakohshme në Kosovë

Demokracia në Veprim kërkon të hetohen dyshimet për falsifikim me vota të kandidatëve për deputetë

Organizata “Demokracia në Veprim” ( DnV) ka kërkuar që të hetohen dyshimet për falsifikim me ...