Komandanti i UÇK-së gjatë luftës, Sylejman Selimi lirohet me kusht nga burgu pasi ka kryer 2/3 e dënimit

Sylejman Selimi: Adem Jashari ishte lider dhe personalitet qendror i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës

Komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës gjatë luftës, Sylejman Selimi. Kryekomandantin  legjendar,  Adem Jashari, e përshkroi si një figurë qendrore dhe të afërt. Ai ka kujtuar demonstratat ku u njohën dhe ku shumica e pjesëmarrësve ishin të armatosur. Adem Jasharin e njihja si figurë, gjatë demonstratave në pjesën ku protestonim  shumica ishim edhe me armë. Ai kujtoi se pas plagosjes së xhaxhait të tij, Vesel Selimi. Ademi  kishte shkuar në shtëpinë e tij për t’u interesuar për shëndetin. Sylejman Selimi e përshkroi familjen Jashari ,si të shenjtë dhe theksoi se Ademi kishte shokë në të gjithë Kosovën, jo vetëm në Drenicë. Ai ishte jo vetëm trim dhe luftëtar, por edhe një njeri i komunikueshëm dhe i dashur me njerëzit, thotë mes tjerash, Sylejman Selimi.

Kontrolloni gjithashtu

DW: Pasivizimi i dokumenteve në administratë shtetërore të Serbisë, ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën Lindore

Pasivizimi i dokumenteve në  administratë shtetërore të Serbisë  ka prekur mijëra shqiptarë etnikë në Kosovën …