Zsolt Semjén: Çdo komb është unik dhe i papërsëritshëm, misioni i çdo kombi është të ruajë veten, të zhvillojë vlerat e tij dhe ti paraqesë ato

Zsolt Semjén: Çdo komb është unik dhe i papërsëritshëm, misioni i çdo kombi është të ruajë veten, të zhvillojë vlerat e tij dhe ti paraqesë ato

Çdo komb është unik dhe i papërsëritshëm, kështu që misioni i çdo kombi është të ruajë veten, të zhvillojë vlerat e tij dhe t ë i prezantojë ato, tha Zsolt Semjén të premten, në përkujtimin e mbajtur me rastin e 300 vjetorit të Provincës Hungareze të Rendit Piarist, në kopshtin e varreve të  Fiumeit. Zëvendës-kryeministri theksoi se në shpritorësinë piariste, përkushtimi ndaj mbretërisë së Qiellit është në harmoni të ngushtë me patriotizmin, përkushtimin ndaj kombit.

Karizma e rendit mbështetet në faktin se nuk ndan Krishtërimin dhe Hungarinë, si dhe jetën e shenjtë nga  jetën e përditshme.

Semjén theksoi, duke shtuar se fëmijëve të rritur nga Piaristët në të gjitha sferat e jetës “u jepet një mision për të jetuar besimin e tyre”.

Politikani pro-qeveritar, foli gjithashtu për faktin se karakteri i një personi është i hapur nga edukimi piarist, i cili prek edhe Hungarinë në tërësi, sepse spiritualiteti piarist e merr dhe e përjetëson besimin seriozisht në jetën e përditshme, në profesion, në privatësi jetës dhe në jetën publike.

Misioni ynë,  në ungjill,  është të krijojmë mbretërinë e Perëndisë, në vendin ku na ka vendosur providenca.

Ky mision, ashtu si vetë Bibla është universal, nuk ka cep të botës ku të mos jetë i vlefshëm, nënvizoi kryetari  i Partisë  Demokristiane të Popullit (KDNP).

Pastaj, në emër të qeverisë, Zsolt Semjén falënderoi shërbimin kombëtar dhe ndërtimin e Kishës të Rendit Piarist, duke theksuar: “si në të kaluarën, në të tashmen dhe në të ardhmen, ata mund të mbështeten në shtetin hungarez në gjithçka “.

Meshat e Falënderimeve u mbajtën gjithashtu në përkujtimin e organizuar nga Instituti i Trashëgimisë Kombëtare, Provinca Hungareze e Rendit Piarist, dhe varret Piariste të rinovuara këtë vit, të cilat dhe  u bekuan.

 

Përkthyer nga portali:  Magyar Nemzet

https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/10/semjen-zsolt-minden-nemzet-egyszeri-es-megismetelhetetlen

Kontrolloni gjithashtu

Shulc nga Forumi Socio-Ekologjik në Shkup: “BE duhet të kuptojë se edhe vendet e Ballkanit Perëndimor janë pjesë e Evropës dhe ata duhet të kyçen në strategjitë e saj”

Shulc nga Forumi Socio-Ekologjik në Shkup: “BE duhet të kuptojë se edhe vendet e Ballkanit Perëndimor janë pjesë e Evropës dhe ata duhet të kyçen në strategjitë e saj”

Shulc nga Forumi Socio-Ekologjik në Shkup: “BE duhet të kuptojë se edhe vendet e Ballkanit …