muqa 900
vipa
driloni com
rkl vala loja shperblyese
Fillimi / Institucionet / Ministri Kujtim Gashi prezantoi prioritetet strategjike të MKRS-së në komisionin parlamentar për vitin 2018

Ministri Kujtim Gashi prezantoi prioritetet strategjike të MKRS-së në komisionin parlamentar për vitin 2018

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, mori pjesë në takimin me Komisionin parlamentar për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi, ku diskutoi për buxhetin e MKRS-së për vitin 2018. Ministri Gashi para komisionit në fjalë prezantoi planifikimin buxhetor të ministrisë për vitin e ardhshëm i cili për dallim nga viti paraprak shënon rritje prej 17.4% duke arritur vlerën e mbi 34 milion eurove. Në shpenzime kapitale do të ketë rritje të buxhetit për 17% nga viti që po lëmë pas, në një vlerë prej rreth 19.8 milion euro ose 58% e buxhetit të përgjithshëm të ministrisë, paga dhe mëditje 4.3 milionë ose 13%, mallra dhe shërbime rreth 1.3 milionë apo 4%, subvencione dhe transfere rreth 8 milionë ose 24% të buxhetit dhe shpenzime komunale rreth 400 mijë euro apo shprehur në përqindje në 1% të buxhetit. Ministri, ndër të tjera, foli edhe për prioritetet strategjike të ministrisë, ndër kryesoret: mbështetjen, masivizimin, zhvillimin e sportit cilësor dhe ngritjen e infrastrukturës sportive sipas standardeve ndërkombëtare; përkrahjen dhe ngritjen e kulturës së pavarur si dhe avancimin e diplomacisë kulturore; fuqizimin e rinisë në proceset zhvillimore, kujdesin dhe sigurinë për shëndetin e rinisë, krijimin e mundësive për punësimin e tyre; qasjen e integruar në mbrojtjen e trashëgimisë kulturore, mbrojtjen dhe parandalimin e dëmtimit të saj, planifikimin, projektimin, menaxhimin dhe mirëmbajtjen e komplekseve memoriale me rëndësi të veçantë dhe themelimin e Inspektoratit të Trashëgimisë së Kosovës, hap të cilin Kosova po e bën për herë të parë. Po ashtu ministri i përgjigj në pyetjet e anëtarëve të Komisionit, deputetëve të Kuvendit të Kosovës. Ministri i informoi anëtarët e këtij komisioni i cili kontrollon punën e ministrisë, për planin legjislativ që ka ministria për vitin e ardhshëm, ku ndër to pritet të hartohen akte që përmirësojnë dhe plotësojnë infrastrukturën ligjore për fushat që ka në përgjegjësi ministria.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari JASHARI mori pjesë në takimin informues të Programit për Zhvillim Rajonal

Kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, mori pjesë në një takim informues të Programit ...