MIT KS
Fillimi / Lajmet / 20 vjet nga tërheqja e forcave kriminale ushtarake e policore serbe nga Kosova dhe fundit i pushtimit të vendit tonë
20 vjet nga tërheqja e forcave kriminale ushtarake e policore serbe nga Kosova dhe fundit i pushtimit të vendit tonë

20 vjet nga tërheqja e forcave kriminale ushtarake e policore serbe nga Kosova dhe fundit i pushtimit të vendit tonë

Sot bëhen 20 vite nga tërheqja e forcave kriminale ushtarake e policore serbe nga Kosova, duke shënuar kështu fundin e pushtimit serb. Ushtria serbe u dorëzua nga lufta e Ushtrisë Çlirimtare ne tokë dhe bombardimeve të NATO-së në ajrë qe e detyruan pushtuesin serb të nënshkruaj marrëveshjen më 9 qershor 1999 në Kumanovë. Atë e nënshkruan Michael Jackson, komandanti i parë i KFOR-it në Kosovë, dhe ish-shefi i Shtabit të Armatës serbe Nebojsha Pavkoviq, i akuzuari i Hagës për krime lufte dhe gjenocid në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i Prishtinës Shpend Ahmeti ka thënë se drejtori i IKSHPK-së dhe profesionistët shëndetësorë nuk duhet të marrin përgjegjësi politike.

Ahmeti: Drejtori i IKSHPK-së, Naser Ramadani nuk duhet të merr përgjegjësi politike

Kryetari i Prishtinës Shpend Ahmeti ka thënë se drejtori i IKSHPK-së dhe profesionistët shëndetësorë nuk ...