50 minatorë të rinj të Trepçës hyjnë në grevë, druajnë se konkursi përmes të cilit u pranuan në punë do të anulohe

50 minatorë të rinj të Trepçës hyjnë në grevë, druajnë se konkursi përmes të cilit u pranuan në punë do të anulohe

Pesëdhjetë minatorë të rinj të Trepçës janë futur në grevë, pasi druajnë se konkursi përmes të cilit u pranuan në punë së fundi, do të anulohet nga Qeveria. Minatorët e rinj kanë zgjedhur horizontin e 11-të në Stan Tërg për të nisur grevën. Aktualisht në minierën e Stan Tergut ndodhet zëvendëskryeministri Haki Abazi dhe drejtori gjeneral, Bastri Ibrahimi, të cilët janë duke biseduar me minatorët e rinj për t’i bindur ata që ta ndërpresin grevën. Greva ka nisur në orën 08:00 të mëngjesit dhe minatorët janë të vendosur të vazhdojnë grevën. Po ashtu, një grup tjetër i qytetarëve që kishin konkurruar në këtë konkurs dhe nuk janë pranuar, kanë protestuar për disa ditë para minierës së Trepçës. Ata, javën e kaluar kanë pasur takim me kryeministrin Albin Kurti, i cili u ka premtuar anulimin e konkursit.

Kontrolloni gjithashtu

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëroi shtetin e Izraelin që menjëherë të ndalë krimet në jug të Gazës

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëroi shtetin e Izraelin që menjëherë të ndalë ofensivën e tij …