kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Kultura / Agim Vuniqi: Vë bast në njeriun e mirë!
Agim Vuniqi

Agim Vuniqi: Vë bast në njeriun e mirë!

Për shkak të shkurtimeve të fundit…

… dhe deri në njoftimin tjetër…,

drita në fund të tunelit mbeti e fikur.

Pata një mbrëmje të mrekullueshme, të përkryer!!!

Vëja bast.., në dobi të territ…

 

Por nuk ishte e tëra kjo-ajo…

…nëse nuk mund të them asgjë të mirë…

…së paku do të jem i mirësjellshëm …

…të jem i paqartë.. 

 

Sigurisht nuk kam për të zgjedhur dehjen

dhe pijen alkoolike si përgjegje

 

A ka dëshmi të qëndrueshme për besimin-drejtësinë

…e njeriut në njeri ?

Jo zotëri, ne akoma kerkojmë drejtësi

Duam të pastrojme zorrët qorre, ato ne i kemi të ndotura

 

Mjekët-kirurg gjejnë arsye të ndryshme…

…të rruajnë leshin e butë…

dhe të hapin zgavrën nën lëkurë.

Vëjnë bast në luftën e njeriut  kundër  kësaj bote…

…edhe nëse u mbështillen zorrët e ndotura rreth këmbëve.

Me rëndësi ështe të jesh borxhli i mirë…

dhe të kesh kredi-historinë e pastër

 

Por kështu po pengohet drejtësia…

Jo zotëri, ne preferojmë të mendojmë

… se janë shmangur komplikimet

Unë kam hequr dorë nga kërkimi i realitetit,..

tani jam i vetëm në kërkim të një fantazie të mirë…

në luftën e njeriut kundër kësaj bote..

Vë bast në njeriun!

Kontrolloni gjithashtu

Dr. Prof.. Hakif Bajrami: Sahit Sadri Çatani, heroi që i qëndroi pranë dhe ishte pjesë e luftës çlirimtare në çdo epokë të jetës

Dr. Prof.. Hakif Bajrami: Sahit Sadri Çatani, heroi që i qëndroi pranë dhe ishte pjesë e luftës çlirimtare në çdo epokë të jetës

(Prof. Ahmet Qeriqi, SADRI SAHIT ÇATANI, 1910-1987, Prishtinë 2019, f. 273 (Botim “Radio Kosova e ...