KEK
Fillimi / Lajmet / Agjencia e Statistikave: Kosova vendi më i varfër i Ballkanit dhe Evropës
Agjencia e Statistikave

Agjencia e Statistikave: Kosova vendi më i varfër i Ballkanit dhe Evropës

Kosova është vendi më i varfër në Ballkan dhe në Evropë është thënë në Ditën ndërkombëtare për zhdukjen e varfërisë. Sipas të dhënave preliminare të Agjencisë së Statistikave të Kosovës për vitin 2015, thuhet se 17.6 për qind e popullsisë jetojnë në varfëri të plotë, derisa në varfëri ekstreme jetojnë 5.2 për qind e qytetarëve të Kosovës. Rreth 17.6 për qind e popullatës, sipas statistikave jeton në varfëri të plotë, me vetëm 1.82 euro në ditë për një person të rritur, ndërsa 5.2 për qind e popullatës jeton në varfëri ekstreme me 1.30 euro në ditë. Nëse bëhet një mbledhje e thjeshtë del se në Kosovë mbi 22 për qind e popullatës jeton në varfëri. Këto të dhëna preliminare për varfërinë në Kosovë i ka kumtuar për Radion Evropa e Lirë drejtori i Departamentit të Politikave Sociale në Agjencinë e Statistikave të Kosovës, Bashkim Bellaqa.

Kontrolloni gjithashtu

Vablon Krasniqi: Gjendja pandemike po rëndohet, vendi është në prag të një vale të re me virusin korona

Vablon Krasniqi: Gjendja pandemike po rëndohet, vendi është në prag të një vale të re me virusin korona

Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Spitalor dhe Klinik Universitar të Kosovës, Valbon Krasniqi, thotë se ...