Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka denoncuar përzgjedhjen e ambasadorëve të Kosovës në nëntë shtete

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka denoncuar përzgjedhjen e ambasadorëve të Kosovës në nëntë shtete

Deputetja e AAK-së, Time Kadriaj, ka thënë se përzgjedhja e  ambasadorëve të Kosovës në nëntë shtete është bërë në kundërshtim me Kushtetutën, pasi votimi i tyre është bërë pa kuorum dhe në mënyrë online. Deputetja Kadrijaj tregoi se në shumë raste të përzgjedhjes së ambasadorëve në mungesë të prezencës fizike, kryetari i këtij Komisioni, Haki Abazi, ka telefonuar deputetët për të shprehur votën e tyre. Ku veprim është në kundërshtim me rregulloren e Kuvendit. Ajo ka njoftuar se këto praktika ku votimi është kryer përmes telefonit janë përdorur në rastin e përzgjedhjes të të propozuarit për Konsull në New York, Blerim Reka e gjithashtu edhe gjatë votimit të kandidatit për ambasador në Kroaci, Martin Berishaj. Kandidati i propozuar për ambasadorë në Kroaci, Martin Berishaj është përzgjedh në këtë mënyrë, që i bie edhe vetë Berisha është jolegjitim”. Kandidati i propozuar në Mbretërinë e Bashkuar, Në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe në Francë, janë propozuar në mënyrë jo të rregullt. Të gjithë këta kanë bërë shkelje kushtetuese”, tha deputetja Time Kadrijaj.

Kontrolloni gjithashtu

U përkujtua Masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë, forcat serb vranë mizorisht 30 civilë shqiptarë, të fshatrave Plloqicë e Gollubovc

U përkujtua Masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë, forcat serb vranë mizorisht 30 civilë shqiptarë, të fshatrave Plloqicë e Gollubovc

Sot është përkujtuar masakra e Gollubovcit, ku 24 vite më parë forcat serbe kanë vrarë …