Ambasadori gjerman në Serbi, Thomas Shieb, deklaroi se imazhi i Bashkimit Evropian nuk është pozitiv në Serbi

Ambasadori gjerman në Serbi, Thomas Shieb, deklaroi se imazhi i Bashkimit Evropian nuk është pozitiv në Serbi

Ambasadori gjerman në Serbi, Thomas Shieb, deklaroi sot se ka përshtypjen se imazhi i Bashkimit Evropian nuk është aq pozitiv në Serbi. Gjithsesi, sipas tij, Serbia duhet të bëhet anëtare e Bashkimit. “Sigurisht që mund të përfitojë nga ato që BE ka për të ofruar. Ne duhet të punojmë për të bashkëpunuar në mënyrë konstruktive”, ka thënë ai për mediat serbe. Ai ka folur edhe rreth marrëdhënieve Kosovë-Serbi. Në këtë drejtim ai ka thënë se kjo çështje duhet të zgjidhet para se Serbia të bëhet anëtare e BE-së. “Sundimi i ligjit vendos gjithashtu shpejtësinë me të cilën Serbia po i afrohet BE-së. Kosova nuk është çështja e vetme, ka shumë tema të tjera teknike. Serbia është në mes të këtij procesi. Por po, normalizimi i marrëdhënieve midis Serbisë dhe Kosovës është i nevojshëm, ka thënë ambasadori i Gjermanisë në Beograd.

Kontrolloni gjithashtu

Përplasja në mes të kryetares, Vjosa Osmani dhe kryekuvendarit, Glauk Konjufca, vë në dukje tensionet institucionale në Kosovë

Tensionet në mes ty dy institucioneve më të larta të shtetit të Kosovës dolën në …