Airport Adem Jashari
kek
tv dielli
MIT
Fillimi / Lajmet / Andin Hoti: Shteti i Serbisë mbanë përgjegjësi direkte për zhdukjen e Ukshin Hotit, ndërsa angazhimi i Kosovës ka qenë i pamjaftueshëm dhe jo serioz
Hoti: Lirimi nga burgu i kriminelit serb dëshmon më së miri Serbia e përkrah krimin dhe kriminelët

Andin Hoti: Shteti i Serbisë mbanë përgjegjësi direkte për zhdukjen e Ukshin Hotit, ndërsa angazhimi i Kosovës ka qenë i pamjaftueshëm dhe jo serioz

Andin Hoti djali i veprimtarit të Ukshin Hotit, aktualisht deputet i Parlamentit të Kosovës në  prononcimin për radion Kosova e Lirë, lidhur me zhdukjen misterioze të Ukshin Hotit, se a është bërë mjaftueshem nga organet shtetërore për zbardhjen e fatit të Tij, apo duhet të mjaftohemi me Akademi përkujtimore, Andini ka deklaruar:  Kosova ende sot, 20 vite pas përfundimit të luftës së fundit, po vuan pasojat e luftes në shumë aspekte, dhe po vuan pasojat nga politika e përafert me atë të kasapit të Ballkanit, Millosheviqit.

Sic dihet, një nga shqetësimet e qytetarëve të Kosoves, e në vecanti të familjarëve të personave të zhdukur, është edhe mos zbardhja e fatit të përsonave të zhdukur me forcë nga forcat paramilitare Serbe. Ne si familjarë të prekur direkt nga lufta e fundit, ende vazhdojmë të paguajmë tagrin e lirisë. Nesër, me 16 Maj, bëhen 20 vite prej kohes kur babi është larguar me forcë nga 2 guardianë prej Burgut të Dubraves. Nesër, mbahet Akademi Politike për babin, dhe natyrisht që Akademitë e tilla, përveq që luajne rolin e përkujtimit, janë nje apel edhe për zbardhjen e fatit të babit, por akademitë janë të pamjaftueshme nëse mbesin vec ditë përkujtimi dhe nuk ndërmerret asgjë më tutje drejt zbardhjes së fatit të babit. Cështja e Ukshin Hotit, është qështje kombëtare dhe ndërkombëtare (po e kujtoj kohën kur babi ka qenë në burg 1981-1985, dhe është dashur ndërhyrja e Amnesty International për ta zvogëluar dënimin e tij nga 9 vite, në 5)

Ukshin Hoti, ka qenë i burgosur në Burgun e Dubraves, Institucion shtetëror i asaj kohe, dhe shteti i Serbisë mbanë përgjegjësi direkte për zhdukjen e tij. Institucionet e Kosoves, krahas punëve të tjera që kanë pasur në shtet-ndërtim dhe shtet-zhvillim, është dashur ta trajtojnë me seriozitetin më të lartë edhe cështjen e përsonave të zhdukur me forcë, tash e 20 vite. Prandaj e them pa hezitim, që angazhimi i tyre ka qenë i pamjaftueshëm dhe jo serioz. Sot Kosova është në fazen finale të dialogut Kosovë – Serbi, dhe sic e kam cekur edhe në Parlament, Pala e Kosovës nuk duhet të pranojë asnjë llojë marrëveshje me Serbinë, pa u trajtuar me seriozitet të lartë qështja e të zhdukurve. Serbia i ka, dhe duhet ti hapë arkivat e saj shtetërore për luften e fundit në Kosovë. Ne e dijmë që Kosova e vetme, nuk mund të ushtroj ndikim të mjaftueshëm tek Serbia për këtë cështje, mirëpo faktori ndërkombëtar është ai që duhet të luaj rolin e tij, dhe të ushtroj presionin drejt Serbisë për një cështje kaq humane sic është qeshtja e personave të zhdukur në vitin 1999.

Kontrolloni gjithashtu

Ramush Haradinaj thotë se në këtë situatë më mirë do të ishte që Kosova të kishte qeveri të re se sa të shkojë në zgjedhje të reja

Haradinaj: Në këtë kohë më mirë do të ishte që Kosova të kishte qeveri të re se sa të shkojë në zgjedhje të reja

Kryetari në detyrë i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, pas takimit me kryetarin ...