Ushtria Çlirimtare e Kosovës

Anëtarët e Komisionit Qeveritar për njohjen e statusit të veteranëve, invalidëve, pjesëtarëve e të internuarve të UÇK-së, deklarohen të pafajshëm

Në seancën e mbajtur në Gjykatën Themelore, në Prishtinë, në rastin e njohur si “Veteranët”, anëtarët e “Komisionit Qeveritar” ish-kryeministri Agim Çeku, ish-ministri i Mbrojtjes, Rrustem Berisha, ish-deputeti Shkumbin Demalijaj, Nuredin Lushtaku, Sadik Halitjaha, Qelë Gashi, Shukri Buja, Ahmet Daku, Faik Fazliu, Smajl Elezaj, Fadil Shurdhaj dhe Xhavit Jashari janë deklaruar të pafajshëm për veprat që iu vihen në barrë. Seanca e 15 qershorit 2023, kishte dështuar për shkak se të akuzuarit Sadik Halitjaha, Qelë Gashi, Shukri Buja, Ahmet Daku, Xhavit Jashari, nuk kishin angazhuar avokatë. Kurse seanca e 18 shtatorit 2023 është anuluar për shkak se prokurori Valdet Gashi ishte në udhëtim zyrtar. Ndërsa, ajo e 28 shtatorit 2023 dështoi në mungesë të të akuzuarit Shukri Buja. Gjykata Themelore në Prishtinë, më 16 prill të vitit 2021 të akuzuarit i kishte liruar nga akuza. Por, Gjykata e Apelit më 26 prill 2022 e ka kthyer në rigjykim këtë rast.

Qeveria aktuale po përpiqet ta minimizojë numrin e veteranëve, mundësisht ta përgjysmojë.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …