Fillimi / Lajmet / Arianit Koci: Në fillim të vitit të ardhshëm pritet të fillojë së funksionuari Gjykata Speciale
Arianit Koci: Gjykata Speciale nuk po respekton as minimalisht Kosovën dhe qytetarët e saj

Arianit Koci: Në fillim të vitit të ardhshëm pritet të fillojë së funksionuari Gjykata Speciale

Avokati, Arianit Koci thotë  se në fillim të vitit të ardhshëm fillon punën  Gjykata Speciale. Koci beson në drejtësinë ndërkombëtare dhe pret gjykime të drejta dhe fer, ashtu siç kanë qenë gjykimet në Tribunalin e Hagës. Megjithatë, Koci ka thënë se në konkursin për pranimin e stafit të kësaj gjykate është paraqitur një situatë absurde dhe skajshmërisht diskriminuese. Sipas tij, shqiptarët mund të konkurrojnë për të punuar në këtë gjykatë nëse e kanë shtetësinë e ndonjë shteti të BE-së apo të ndonjë shteti kontribuues. Në një për “Epokën e re”, Koci ka folur edhe për procesin gjyqësor në rastin “Drenica”. Ai ka beson se vendimi i Gjykatës së Apelit do të jetë në favor të palës mbrojtëse. Koci, i cili mbron Sami Lushtakun, ka deklaruar se rasti i tij është unik në botë dhe se deri më tani nuk është gjetur një aktgjykim i ngjashëm në praktikën gjyqësore.

Kontrolloni gjithashtu

Pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike Kosova dhe Izraeli hapin Korporaten Zhvillimore dhe Investuese

Pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike Kosova dhe Izraeli hapin Korporaten Zhvillimore dhe Investuese

Menjëherë pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Kosovës dhe Izraelit është hapur Korporata Zhvillimore dhe ...