Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës mbështet anëtarësimin e Kosovës në radhët e veta

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës mbështet anëtarësimin e Kosovës në radhët e veta

Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës  me 131 vota për, 29 kundër dhe 11 abstenime miratoi anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës gjatë një seance plenare të mbajtur dje, në Strasburg. Përfaqësuesit e Kosovës dhe ata të vendet tjera të Ballkanit Perëndimor kanë pasur një fitore të rëndësishme në rrugën drejt integrimit evropian, pasi Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës ka miratuar rekomandimin për anëtarësimin e Kosovës në këtë organizatë ndërqeveritare. Ky vendim nuk ka qenë i paqëndrueshëm, pasi disa delegatë votuan kundër, mes tyre edhe disa prej vendeve anëtare të Këshillit të Evropës si Franca, Italia dhe Gjermania. Në veçanti, Serbia është përpjekur të ndryshojë tekstin për rekomandimin për anëtarësimin e Kosovës, por tentativa e saj është hedhur poshtë nga Komiteti për Çështje Politike dhe Demokraci në Këshillin e Evropës.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti, falënderoi partnerët perëndimorë për qëndrimin pro Kosovës, në Asamblenë Parlamentare të NATO-s

Kryeministri, Albin Kurti, ka falënderuar partnerët perëndimorë për qëndrimin e tyre në krah të Kosovës, …