leoni

Banorët e fshatit Lipë të Komunës së Pejës kërkojnë mbrojtjen e Kalasë së lashtë Ilire dhe futjen e saj në UNESCO

Banorët e fshatit Lipë të Komunës së Pejës kërkojnë mbrojtjen e Kalasë së lashtë Ilire dhe futjen e saj në UNESCO

Njoftohen të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës se me datë 22/Maj/2016, do të organizohet PROTESTË nga banorët e fshatit Lipë e Komunës së Pejës dhe përreth, me kërkesë të mbrojtjes e Kalasë së lashtë Ilire, dhe futjen e saj në UNESCO si trashëgimi e kulturës tonë autoktone Shqiptare Ilire, themelet e së cilës kanë filluar të lëkundën dhe po kërcënohet të rrënohet në tërësi nga një gurthyes. Qëllimi i protestë është sensibilizimi i qytetarëve në raport me trashëgiminë kulturore duke kërkuar gjithashtu nga UNESCO dhe institucionet lokale dhe qendore për ruajtjen e këtyre monumente tona kulturore. Protesta fillon në ora 13:00, vendtakimi në Brestovikë tek seperacioni “Erozioni” Përveç banorëve të fshatit Lipë ftoj edhe Arkeologët, Mediat dhe të gjithë ata që duan të ruajnë Trashegimitë Kulturore të Kosovës. (Albert Zekaj)

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …