KEK
Fillimi / Lajmet / BE-ja pret nga Shqipëria dhe vendet e Ballkanit ta frenojnë lëvizjen e refugjatëve në drejtim të Evropës
Shqipëria është kthyer në një rrugë të re kalimi për refugjatët që vijnë kryesisht nga Lindja e Mesme

BE-ja pret nga Shqipëria dhe vendet e Ballkanit ta frenojnë lëvizjen e refugjatëve në drejtim të Evropës

Vendet e Bashkimit Evropian nuk presin nga Shqipëria dhe vendet tjera të Ballkanit Perëndimor të strehojnë refugjatë, por të frenojnë emigrantët të cilët kanë si destinacion vendet e BE-së. Deklarata ka ardhur nga anëtari i Komitetit Ekonomik dhe Social në Bashkimin Evropian, Jonut Sibian, gjatë një vizite në shkollën e mesme “Atë Pjetër Meshkalla” në qytetin e Shkodrës.Askush nuk pret nga vendet e Ballkanit Perëndimor që të presë emigrantë nga vendet e Lindjes, pasi situata ekonomike dhe buxheti juaj nuk e lejon për të ndihmuar shumë njerëz. Por, BE-ja pret nga vendet e Ballkanit Perëndimor që të përpiqet që të ndalojnë këto rrugë për emigrantët dhe pritja më e madhe që kemi është nga Turqia, pasi kjo e fundit është burimi nga ku shpërndahen emigrantët nëpërmjet detit për në Greqi ose nëpërmjet tokës. Prandaj është një çështje shumë delikate, ka theksuar Sibian.

Kontrolloni gjithashtu

Thaçi: 21 vjet me parë pas një lufte të pastër çlirimtare nënshkruam demilitarizimin e UÇK-së dhe themelimin e TMK-së

Thaçi: 21 vjet me parë pas një lufte të pastër çlirimtare nënshkruam demilitarizimin e UÇK-së dhe formimin e TMK-së

Janë bërë 21 që kur u themeluan Trupat Mbrojtëse të Kosovës, pra, kalimi në TMK ...