Besart Dreshaj: Për shkak të mungesës së bordit të KPMM-së, shumë biznese në prag të falimentimit

Kryetari i Lidhjes së Bizneseve të Kosovës, Besart Dreshaj, ka shprehur shqetësimin e tij për gjendjen ekonomike të vendit. Sipas tij, shumë biznese ndodhen në një gjendje ekzistenciale dhe disa prej tyre janë në prag të falimentimit, kryesisht për shkak të mungesës së Bordit të Komisionit Pavarur për Miniera dhe Minerale. Dreshaj ka kritikuar qeverinë për mosrealizimin e deklaratave për rritjen e qarkullimit nga bizneset në vend, duke thënë se klima e biznesit në Kosovë është përkeqësuar. Ai gjithashtu ka theksuar se gjendja e bizneseve në Kosovë është më e rëndë se në vendet e rajonit dhe kjo ka ndikuar në zvogëlimin e numrit të investitorëve të huaj në vend. Ai ka bërë thirrje për një analizë më të detajuar të gjendjes së bizneseve, duke përfshirë kompanitë që kanë falimentuar gjatë vitit 2023 dhe kapacitetin e tyre të punësimit dhe zhvillimit. Ai gjithashtu ka kritikuar mungesën e implementimit të Ligjit për Investime Strategjike, duke thënë se kjo tregon se Kosova nuk ofron kushte të favorshme për investitorët. Besart  Dreshaj, kërkon urgjentisht veprime për të ndihmuar sektorin privat dhe për të krijuar një klimë më të favorshme për bizneset në vend.

Kontrolloni gjithashtu

Bekim Haxhiu: Kaq keq, e kaq tradhtisht si Albin Kurti, nuk ka vepruar as Esat Pashë Toptani

Deputeti i PDK-së, Bekim Haxhiu ka reaguar ndaj kryeministrit Kurti i cili akuzoi  ish kryeministrat …