leoni

Besnik Berisha

Besnik Berisha: Vendimi për votimin e Qeverisë është i pakontestueshëm dhe vota e deputetit, Etem Arifi e ligjshme

Avokati, Besnik Berisha, insiston se vendimi për votimin e Qeverisë së Kosovës është i pakontestueshëm dhe vota e deputetit të dënuar me burg, Etem Arifit është e ligjshme. I pyetur nga gjykatësja e Kushtetueses, Gresa Caka se a mund të vendoste Gjykata Kushtetuese për shkuarjen në zgjedhje në rast se e shpallin të pavlefshme votën e deputetit,  Etem Arifi, Berisha tha se kërkesa e kësaj natyre për zgjedhje nuk ka asnjë bazë kushtetuese”. Si përfaqësues juridik i Qeverisë, Berisha  ka thënë se Kushtetuesja s’ka asnjë arsye që ta shpallë të pavlefshëm votimin e Qeverisë. Ne konsderojmë se nuk ka asnjë arsye kushtetuese dhe as ligjore. Sipas tij, në rast se mandati i deputetit, Etem Arifi nuk duhej llogaritej, i bie se përbërja në Kuvendin e Kosovës ka qenë 119 deputetë dhe shumicën e kanë bërë 60 prej tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Bill Clinton dhe bashkëshortja e tij, Hillary Clinton, mbështesin kandidaturën e zonjës Kamala Harris për kryetare të Amerikës

Ish-kryetari Shteteve të Bashkuara, Bill Clinton dhe bashkëshortja e tij, Hillary Clinton, e cila garoi …